+36302147515
2234 Maglód, Lövéte u. 30/4.
08:30 - 16:30

Gesztenye szuflé

2014-09-14 18.15.34

Gesztenye szuflé

Addig nézegettem a mindenféle főzős vetélkedőkben a szuflé görcsölést, hogy gondoltam összedobok hirtelen én is egyet. (nem a most futó magyar bénázásra gondoltam, hanem az ennek kapcsán elővett Amerikai mesterszakács sorozatra, abban is visszatérő elem, mint nehéz elem)

Én egy kicsit másképp csináltam, mint a nagy klasszikus recept. Főleg hogy mindenki csak a csoki szufléra gondol. Én meg bármi másra, ami könnyű, habos, és finom 🙂 Lehet sós is, sajttal, édes bármivel, ami süthető…

Hát legyen akkor gesztenye szuflé (legalább jól kipróbáljuk az új sütőt). Kicsit eltértem a szokásos receptektől, így ezt is leírom.

4db szuflé formához a következő adag kell:

  • 3db tojás
  • 200gr gesztenyepüré
  • 3 tasak vaníliás cukor
  • 1ek kókuszzsír (vagy vaj)
  • 1 teáskanál rizsliszt vagy kukorica liszt (elhagyható, de akkor kockázatosabb)
  • 2-3 ek. kókusztej vagy rizstej (síma tej is jó)

A szuflé formákat nagyon kikenjük, aztán még jobban kikenjük, különben beleragad. A sárgáját cukorral és a zsiradékkal kikeverni. Bele a gesztenyemassza, és a kis tej féleség, amennyitől kellemes krém lesz. Ekkor lehet beindítani a sütőt 200 fokra előmelegíteni.

2014-09-14 18.13.48Amíg melegszik a fehérjét felverjük, és belekeverjük a masszába. Megtöltjük a szuflé formákat, és mehet a sütőbe. vízbe állítva lett volna az igazi, de az most nem megoldás ebben a sütőben, ezért középre raktam egy kis pohár vizet, a gőz meglegyen.

kb 15 percig sütjük. A vége felé meg lehet szórni fahéjas porcukorral (én most csak fahéjat szórtam rá.

Akkor jó, ha a közepe még folyik a széle-külseje kezd kérgesedni, és reped. Na akkor az igazi. És mivel ugye 90mp-en belül tálalni kell, vagy összeesik, evés közben mint az olvadt láva égeti szét a szádat belül. Na ez pont olyan lett 🙂

2014-09-14 18.16.24Ebbe egy falást belenyúltam már a közepébe, hogy látszon, milyen szép folyós a közepe.

Nyammi, megettük mindet azon melegében. És mosogatással együtt kb 40 perc az egész.

Ja, a cikk végére beillesztek egy “tipusidegen” képet, hogy miért mindegy nekem, milyen szuflé, ímhol egy erdei gyümölcsös lekváros kivitel nyárról:

5602_588253927851432_2048815178_n-2

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

A honlap további használatához a sütik használatát el kell fogadni. További információ

A süti beállítások ennél a honlapnál engedélyezett a legjobb felhasználói élmény érdekében. Amennyiben a beállítás változtatása nélkül kerül sor a honlap használatára, vagy az "Elfogadás" gombra történik kattintás, azzal a felhasználó elfogadja a sütik használatát.

Bezárás