Barion Pixel
+36302147515
2234 Maglód, Lövéte u. 30/4.
08:30 - 16:30

Sült oldalas Peti módra

oldalasFinom sült oldalas, ahogy mi szeretjük 🙂

Szaftos, piros, ropogós, minden egyben. És ha a husi Incitől van (aki sajnos már Maglód helyett Ecseren található) akkor isteni lesz a végeredmény. (a képen nem az én husim van, elfelejtettem lefotózni)

Hozzávalók:
1-1,2kg oldalas (egy kb 10cm széles csík), feldarabolva bordánként
1 nagy fej hagyma
fűszerek (rozmaring, kakukkfű, vegeta naturella, só, bors, köménymag, szerecsendió, fokhagyma)
2 fej krumpli

Az oldalast befűszerezem, majd szárazon visszacsomagolom előző este. Igen, nem olajos pácban van eltéve, szárazon. Épp elég zsíros az oldalas.

Az oldalast egy sorban beillesztem egy szép nagy lábasba, aláöntök 2-3dl vizet (nem lepheti el). Ráteszek egy evőkanál zsiradékot még, illetve a negyedelt nagy fej hagymát. Forrás után kis lángon (illetve elektromos tűzhelyen 9-ből 2-es fokozaton) fedő alatt párolom 1 órát, ekkor kb a lé felét elfőtte. A krumplit beleteszem egy nagyobb tűzálló edénybe. 1 óra után átszedem az oldalast a krumplira (hagymát nem!), és megy a sütőbe 200-210 fokon 30 perc. Utána megforgatom az oldalasokat, és 210-220 fokon 20 perc alatt tök pirosra sütöm. Így a krumpli is megsül alatta. Összesen tehát 1:50 perc durván a főzés/sütés.

Közben a vízben és a kifőtt zsírban pároltam tovább a hagymát, ebből a víz elpárolgása után krémes karamellás édes-sós hagymapüré maradt, zsírral, ezt villával kiszedve, hús mellé isteni lett. A sós fűszeres hús és az édes karamellás hagyma, kis céklával vagy ketchuppal, barbecue szósszal, isteni! A csont egyszerűen kihúzható a húsból, ekkor tudjuk, kész a hús. A zsírt a hűtőbe, este kenyérrel el lehet fogyasztani!

Jó étvágyat!

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *