Barion Pixel
+36302147515
2234 Maglód, Lövéte u. 30/4.
08:30 - 16:30

Nutella – Házilag

nutella_Alex FarnumHázi nutella készítésre az ösztönöz, hogy a gyári nutella és más nevű mogyorókrém 10-12% mogyorót tartalmaz, ellenben temérdek cukor meg egyéb idegen anyag van benne. Nem mellesleg az ára: 350-400g – 900-1000Ft

Elkezdtem utánaolvasgatni, és harmadik próbálkozásra sikerült eltalálni az igazi összetételt. Az első kettő az hidegen nagyon kemény volt, nem kenhető. Nem mellesleg folyamatosan csökkentettem a cukor mennyiséget (az eredeti recept brutális, 150g cukorral + 2 tasak vaníliás cukorral íródott, az utolsó adagban 4 tasak, vagyis 32g vaníliás cukor volt összesen!). Továbbá a recept glutén és tej mentes, ami szintén fontos szempont. Persze nem az eredeti recept, hanem ami itt jön:

Hozzávalók

30 dkg mogyoró (lehet fele földimogyoró is)
2-3 evőkanál kókuszzsír
csipet só
4 csomag vaníliás cukor
2 dl házi rizstej
200-250 g tortabevonó
1 evőkanál kakaópor

A mogyorót sütőben 200 fok körül 8-10 percig pirítjuk, míg elkezd a héja leperegni. Konyharuhában ledörzsöljük a maradékot. Utána késes aprítóban alaposan daráljuk, akkor jó, ha már magától kezd krémes állagot felvenni. Ekkor jöhet hozzá a kókuszzsír és a csipet só. A vaníliás cukrot és a kakaót összekeverjük, majd a rizstejet is, és felmelegítjük. Elzárva a gázt beledobáljuk a csokit, amíg fel nem olvad. ez már jól elkezd sűrűsödni. Hozzákeverjük a mogyorókrémet, és már önthetjük is ki jénaiba vagy befőttes üvegbe. Kész

Az eredmény kb 80 dkg nutella, kb 1000Ft költséggel, és kb 30% mogyoró tartalommal. Hűtőben 1 hétig eláll, de garantáltan elfogy addigra…

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *